چنانکه در آذرگون گفته شد آذریون معرب آذرگون است و اقوال فرهنگ نویسان مانند شعرا در معنی آن نهایت مختلف و مضطرب است، و آن را خیری و نوعی بابونه و سطردیقون و اقحوان و زبیده و کخله و گاوچشم و همیشه بهار و نوعی از شقایق و گل آفتابپرست و امثال آن گفتهاند. در جوانی برای تحصیل در رشتهٔ روانشناسی در دانشگاه عالی پارس پذیرفته شد و به تهران رفت. چند روز قبل از مراسم، مادر کیان از حمله مأموران و ضبط یادگاریهایی که برای مراسم تولد فرزندش آماده کرده بود خبر داد. در روز ۱۸ خرداد و چند روز پیش از برگزاری انتخابات، مسؤولان ستادهای رضوان، از ستادهای مردمی حامی احمدینژاد، با صدور بیانیهای در حمایت از میرحسین موسوی به ستاد مرکزی موسوی پیوستند. ». در متون فارسی گل آذریون را با نامهای دیگری همچون «آذرگون»، «گل آتشی» یا «گل آتشین» نیز نامیدهاند چنانکه امیر معزی، صائب و واعظ قزوینی در اشعار خود آن را گلی با رنگ سرخ آتشین تصویر کردهاند و گفتهاند که گرچه سرخ است اما گل سرخ نیست و خوشبو اینجا هم نیست. سری هفتم این مجموعه که پیش تولیدش در اواخر سال ۹۲ شروع شد و در نیمه دوم سال ۱۳۹۳ و در طول سال ۹۴ ساخته و پخش آن از شبکه تهران از مهرماه سال ۹۳ تا اوایل سال ۹۴ انجام شد.
شقایق فراهانی با چادرThis conte nt was w ritt en by GSA Content Generator Demoversion!
دی ۱۳۹۹ مراسم نکوداشت ابراهیم قنبریمهر با تغییر نام بوستان «شقایق» به بوستان «شقایق مهر» در تهران برگزار شد. ↑ ۳٫۰ ۳٫۱ ۳٫۲ گوهر برومندی (۲۶ آبان ۱۳۹۹). ↑ تصویر زندگی. «بیوگرافی الناز شاکردوست». او در طول زندگی در کشورهای مختلفی همچون آلمان، اتریش، یونان، ترکیه، ایتالیا، آمریکا و… ۴۰-۴۲ گسترش راههای ارتباطی با پیشرفتهای فناوری، تعامل روزافزون با کشورهای غربی که اندیشههای مدرن داشتند و شکلگیری ایدهٔ هویت ملی و فردی در ایرانیان شقایق فراهانی ازدواج کرده و به خصوص در استانهای شمالی، که بیشتر تحت تأثیر ایدهها و رویدادهای داخلی روسیه بودند، باعث آگاهی سیاسی و دید اجتماعی جدید مردم شدند و در چنین شرایطی جنبش مشروطه شکل گرفت که خواستار مقابله با استعمار و استبداد بود. انقراض این پستاندار در بریتانیا احتمالاً در سدهٔ سیزدهم صورت گرفت اما در سالهای اخیر خوکهای اهلی و گرازهای گریخته از اسارت به طبیعت این کشور بازگشتهاند. به این ترتیب اگرچه در برخی از فرهنگهای گیاهشناسی گاه «آذرگون» را به عنوانی صفتی برای گلهایی همچون شقایق، لاله، سیکلامن و همیشه بهار که به سرخی میگرایند، نیز به کار بردهاند اما از آنچه در متون کهن فارسی دربارهٔ گل آذرگون یا آذریون برجای مانده چنین میتوان نتیجه گرفت که این گلی است گرد و بزرگ با گلبرگهای زرد که گاهی نیز به سرخی میزند و با توجه به شواهد موجود به نظر آذرگون یا آذریون مورد اشاره در متون کهن ایرانی گونه ای از آفتابگردان یا همان «Sunflower» با نام علمی (Helianthus annuus) است که در اندازههای گوناگون و با رنگهای زرد یا سرخ یا ترکیبی از زرد و سرخ در طبیعت وجود دارد. Th is content was done with t he help of G SA Conte nt Generator DE MO !
↑ ذوالفقاری، فرهنگ بزرگ ضربالمثلهای فارسی، ۱: ۹۱۷. صاحب تحفه گوید: نباتی است میان شجر و گیاه بقدر ذرعی برگش بی زواید و نرم بقدر برگ جرجیر و با اندک زغبیت و گلهای او بزرگ و پهن و مدور و زرد و رخشنده و در وسط او برگهای ریزهٔ سیاه مایل به سرخی و بهغایت خوشمنظر و همیشه رو به آفتاب دارد و به حرکت او دور میکند… از معانیی که برای این کلمه آوردهاند همیشه بهار، خجسته، قسمی از شقایق که اطرافش خیلی سرخ و وسطش نقطه سیاه دارد، لاله، شقر، لالهٔ دختری، آردم، گل آفتابپرست، گاوچشم، خیری، کحله و زبیده است و گفتهاند نوعی از گل است که بعضی به سرخی زند و برخی به زردی … از امثله فوق و نیز از مندرجات فرهنگها و لغتهای طبی چنین مستفاد میشود که آذرگون را قدما به درستی نمیشناختهاند یا این کلمه در امکنه و ازمنه مختلف معانی مختلف میدادهاست.
ایران قرن نوزدهم تحت فرمان دودمان قاجاریه بود که به شیوهٔ باستانی ایرانیان حکومتی اقتدارگرا داشتند ولی در میان فشارهای نظامی و رقابت دولتهای روسیه و بریتانیا، استقلال خود را از دست دادند و به صورت نیمه مستعمره درآمدند. او بر اثر اصابت گلوله نیروهای امنیتی به ناحیه سر به شدت زخمی و به دلیل شدت جراحات وارده در بیمارستان قلیپور بوکان جان خود را از دست داد. یکی از نیایشهایی که در آذر روز هرماه و از جمله در آذر روز از آذرماه خوانده میشود «آتش نیایش» نام دارد که پنجمین نیایش از پنج نیایش «خرده اوستا» است. نیاکانمان آذرگان را روزی خجسته میدانستند و در خانهها و بامها آتش افروخته و آن روز را با شادی و شادمانی و خواندن نیایشها و گستردن سفره آیینی با خوراکیهای گوناگون در آتشکدهها که آذین بندی شده بودند، جشن میگرفتند. به هنگام جشن، بر آتش چوبهای خوش سوز و خوشبو مینهادند و آنگاه به مناسبت آغاز سرما، از آتش فروزان در آتشگاه، هر کس اخگری به خانه برده و آن آتش تا پایان زمستان در خانهها فروزان بود و نمیگذاشتند خاموش شود و آن را نیک فرجام و فرخنده میدانستند. یک شباهت دیگر آنها به سگسانان، این است که هنگام احساس خطر، صدایی شبیه به واق واق سگ سر میدهند.